Ce este csrss.exe?

Advertisements

Numele complet al csrss.exe este Computer Server Runtime Server Subsystems si este un proces de sistem esential pentru functionarea sistemelor de operare Windows. Acesta controleza functiile grafice si consola Win32 (Win32 este fereasta text simpla – poate fi folosita de programele care nu au nevoie sa afiseze imagini – din Windows API). Terminarea acestui proces duce in mod inevitabil la aparitia Blue Screen-ului.

Pe dispozitivele mobile, cum ar fi laptopurile sau netbook-urile, csrss.exe depinde direct de power management (implementat in sisitem sub optiunea Control Panel).

Locatia csrss.exe trebuie sa fie intotdeauna (si numai in!) C:/Windows/System32. In cazul in care locatia acestuia difera, cu siguranta este vorba despre un trojan (Trojan.W32.Sober) sau un virus (), care permit hackerilor sa se logheze prin remote la PC-ul(-urile) dvs. si sa fure (sau sa imprumute… :P) parole, informatii personale sau despre conturi bancare. De aceea este recomandat o scanare completa a sistemului imediat ce observati ceva neobisnuit, cum ar fi doua instante alea acestui proces care ruleaza in acelasi timp.

Note:

  • daca mai multe instante ale csrss.exe ruleaza in acelasi timp, atunci retineti ca numai una singura este legitima!
  • de cele mai multe ori, comparat cu procesele nelegitime csrss.exe, cel legitim consuma mult % din CPU (hardware graphic acceleration)
Advertisements

PROGRAME, TUTORIALE SI NOUTATI IT PE E-MAIL

SALVEAZA LA FAVORITE / BOOKMARKS

COMENTARII

3 Comentarii la: Ce este csrss.exe? #
  1. Claudiu says:

    Am 2 csrss.exe deschise in taskmanager,iar cand dau la open file location,ambele sunt localizate in system 32.Una consuma 1,032k iar cealalta 1,204k.Apar amandoua doar cand dau ‘show processes from all users’.Care ar fi cea legitima?

  2. Stefan says:

    CPU (hardware graphic acceleration) mai bine zis central procesing unit, nu mai corecta acum ca nu e seo si pe deasupra tre sa stergi commentu meu :)
    da e bun postul m am mai linistit acum de fapt chiar ultima linie m-a linistit pt ca imi ocupa o mare parte din ram e pe locul doi in clasificarea dupa ram consumat mersi mult.

COMENTEZI?

*

ArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGermanGreekHebrewHindiHungarianIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese
GTranslate Your license is inactive or expired, please purchase GTranslate Enterprise!